Amsterdam: mooier dan je je herinnert

Het kan zijn dat je voor een bepaald jubileum iets speciaals wilt doen, of een keer samen even flink de portemonnees wilt opentrekken en bijvoorbeeld een luxe private dinner Amsterdam wilt hebben, en waar is dit romantischer in onze hoofdstad. Hoewel je beeld misschien niet altijd even mooi is van Amsterdam, vergeet je waarschijnlijk een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde grachten, een combinatie van bruggen en bootjes en een zwoele sfeer. Amsterdam klinkt misschien als een algemeen begrip, maar is zoveel meer dan dat.

De hoofdpunten van onze hoofdstad

Wanneer je zelf ergens woont, zie je al snel niet meer de mooie dingen van jouw woonplaats. Het kan zijn dat dit voor jou ook geld voor Amsterdam, terwijl dit voor veel mensen in het buitenland echt een wereldstad is waar wekenlange vakanties naar worden geboekt. Start bijvoorbeeld bij de Dam, het centrale punt van Amsterdam. Hier vind je bijvoorbeeld Het Koninklijk Paleis en het Nationaal Monument. Daarnaast geniet Amsterdam van een rijke, maar ook een duistere geschiedenis. Zo bevindt zich hier bijvoorbeeld het Anne Frank Huis, waar Anne Frank met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog schuil hield.

Een mooier gedeelte van de geschiedenis

Vergeet in Amsterdam zeker niet de Waag. Lang geleden was dit één van de stadspoorten van Amsterdam. Na een tijd kreeg de Waag een nieuwe functie, namelijk waar handelswaar werd gewogen. Ook de Westerkerk bevind zich in Amsterdam. Deze kerk werd al gebouwd in de zeventiende eeuw en is eigendom van de Nederlands Hervormde Kerk. Verder is de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hoewel deze niet meer als handelsgebouw gebruikt wordt, is dit een ontmoetingsplek geworden waar zich best wel een aantal restaurants en winkels bevinden.

Het waterstelsel van Amsterdam

Eén van de beste manieren om door Amsterdam heen te gaan is over het water. Dit is vooral tijdens de zomer met het lekkere weer aan te raden. Pas daarentegen wel op voor de vele rondvaartboten en alle tours die gegeven worden. Je kunt dit eventueel ook zelf doen, vaak weet een gids veel van Amsterdam en kun je tussendoor ook vragen stellen over bekende dingen. Heb je toch zelf een bootje weten te bemachtigen, ga dan vooral even langs de Gouden Bocht. Deze Amsterdamse gracht is waarschijnlijk toch wel één van de mooiste en is te vinden aan de Herengracht. Hier zijn bovendien de duurste grachtenpanden te vinden.

Aan het einde van de avond

Wanneer je dan uiteindelijk het einde van de avond hebt bereikt, zul je ook wel wat willen dineren. Heb je een speciale gelegenheid of wil je liever een flink budget uitgeven, dan is er vaak wel catering op locatie Amsterdam te regelen. Daarnaast zijn er ook verschillende tentjes voor een verscheiden budget door heel Amsterdam heen. Hierbij maakt het meestal niet uit waar je wel of niet van houdt, voor ieder is er in deze stad wel wat te vinden. Wordt Amsterdam je toch wat te druk? Loop even het Begijnhof in, waar je kunt genieten van een constante rust.