Wat moet je weten over spareribs?

Mensen die houden van een lekker stukje vlees zullen ongetwijfeld zwichten voor de zogenaamde spareribs. Voor deze magere ribbetjes geldt dat ze eigenlijk verspreid over de wereld sterk worden gewaardeerd. Er wordt in de praktijk wel eens gezegd dat dit stukje vlees echt is voorbehouden voor de liefhebbers. Het is dan ook wellicht vooral omwille van deze reden dat je een keuze kan maken tussen tal van verschillende bereidingswijzen. Ben jij ook benieuwd naar hoe je deze ribbetjes nu precies kan bereiden? Dan is het zeker een aanrader om verder te blijven lezen.

Wat zijn spareribs?

Voor spareribs geldt dat ze in de praktijk ook wel magere ribbetjes worden genoemd. Het betreft hier een gerecht dat je zeker niet alleen in ons land, maar eigenlijk zo goed als over de hele wereld kan aantreffen. Het zijn de delen van de varkensribben die afkomstig zijn van onder de maag en de borst en achter de schouders. Het vlees bevindt zich niet alleen op, maar ook tussen de botjes. Dat is volledig afhankelijk van de grootte waarvan sprake is. Voor dit vlees geldt dat ze in de praktijk bijzonder vaak gemarineerd of gegaard wordt. Voor pure ribbetjes geldt bovendien dat ze ook zeer vaak worden gebruikt in erwtensoep.

Hoe kan je dit heerlijke vlees het beste bereiden?

Er wordt in de praktijk wel eens gezegd dat spareribs een type vlees is voor echte liefhebbers. Dat is onder meer te wijten aan het feit dat ze op heel wat verschillende manieren kan worden klaargemaakt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om ze op de barbecue te leggen. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je er ook uitstekend voor kiezen om ze op verschillende manieren te marineren. Ben jij vooral van plan om je spareribs op de barbecue te leggen? Dan zal de informatie die we hieronder voor je opsommen zeker de moeite waard zijn om door te nemen. 

Spareribs zijn een bijzonder populair stukje vlees voor op de barbecue. In principe is het zo dat er hier drie verschillende stappen voor doorlopen dienen te worden. In eerste instantie moet je ze namelijk voorkoken, vervolgens dien je ze te marineren en daarnaast moet je ze ook ongeveer tien minuten laten grillen op de barbecue. Op deze manier zal je niet alleen extra smaak aan deze ribbetjes geven, bovendien zal je tevens ook kunnen rekenen op een lekker krokante buitenkant.

Hoe kan je spareribs het beste marineren?

Zoals hierboven al verschillende malen aangehaald lenen spareribs er zich uitstekend toe om gemarineerd te worden. Het is in de praktijk mogelijk om hiervoor een keuze te maken uit tal van verschillende soorten marinades. Denk hierbij concreet aan onder meer:

  • Een marinade van sambal;
  • Marinades van honing, soja en knoflook;
  • Een marinade van tijm, honing en zout; 
  • Barbecuesaus.

Welke van deze verschillende marinades bij jou het beste in de smaak zal vallen is natuurlijk geheel afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Hoe dan ook spreekt het voor zich dat het zeker de moeite waard is om even meerdere van deze marinades te gaan uitproberen.

Jouw online slager is natuurlijk Beefensteak.nl.