Wat heb je nodig voor een onvergetelijke babyshower?

Een babyshower is een mooie gelegenheid om de aanstaande geboorte te vieren en de moeder in het zonnetje te zetten en te verwennen. Voor het organiseren van een babyshower is enige planning en voorbereiding wel nodig om te zorgen dat het een geslaagd feestje wordt. In deze blog bespreken alles wat je nodig hebt voor een perfecte babyshower!

 

1.      Kies een thema

De thema die je kiest voor een babyshower zet de toon voor het gehele feest en is dus belangrijk om goed uit te kiezen. Hierbij kan je de decoraties en uitnodigingen coördineren om er een geheel van te maken. Populaire thema’s die je vast wel voorbij hebt zien komen zijn bijvoorbeeld blauw of roze, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van meer neutrale kleuren zoals geel, groen of grijs. Maar naast kleuren kan je ook kiezen voor seizoensgebonden thema’s zoals winterwonderland of zomerse picknick, of je gaat voor dieren zoals jungledieren of schattige boerderijdieren. Alles is mogelijk!

2.      Uitnodigingen versturen

Als de thema gekozen is wordt het tijd om de uitnodigingen te versturen. Dit kun je fysiek doen of digitaal, maar net wat je leuker vindt. Zet in de uitnodigingen belangrijke details zoals datum, tijd, locatie of eventuele instructies zoals een dresscode.

3.      Decoraties

Decoraties helpen om de sfeer te bepalen die je graag wilt neerzetten. Denk hierbij aan mooie tafelelementen die je tafel aantrekkelijk maken en mooie bloemen voor de sier. Ook leuke slingers en ballonnen ophangen helpt voor een feestelijke sfeer.  Denk tenslotte ook nog aan een leuke achtergrond setting waar eventueel foto’s gemaakt kunnen worden.

4.      Catering

Bij elke babyshower hoort natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Je kan kiezen voor een lunch, tapas tafel of een bbq afhankelijk van wat het thema is en de sfeer die je neer wilt zetten. Enkele opties zijn bijvoorbeeld cupcakes, cakepops, macarons of een taart die past bij het thema. Maar ook hartige hapjes zoals mini- quiches of kaasplankjes kunnen ideaal zijn. Kies daarbij een lekkere mocktail of frisje uit en de gasten kunnen heerlijk genieten!

5.      Activiteiten en spelletjes

Om de gasten te vermaken kun je ervoor kiezen om leuke spelletjes te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een spel maken met babyvoorspellingen, een bingo organiseren of decoratieactiviteiten zoals het versieren van rompertjes of slabbetjes. Kies iets wat past in de sfeer die je graag wilt neerzetten.

6.      Locatie

Kies een locatie die geschikt is voor het aantal gasten dat je verwacht. Dit kan thuis zijn maar je kan ook zoeken naar een feestlocatie. Handig is om dit te doen wat goed bereikbaar is voor jou en je gasten. Woon je bijvoorbeeld in Groningen? Overweeg om je babyshower in Groningen te vieren. Kies dan ook voor een feestlocatie in Groningen. Houd rekening dat de activiteiten ook moet kunnen op de plek van locatie en daar genoeg ruimte voor is. Ten slotte is het goed om te kijken naar wat de sfeer is van de locatie. Dit kan veel invloed hebben op de babyshower zelf.

 

7.      Planning en organisatie

Een goede planning is essentieel om de babyshower goed te laten lopen. Maak een gedetailleerd schema van de dag, met bijvoorbeeld aankomsttijden van de gasten, het moment van cadeaus inpakken en de spelletjes en activiteiten. Vergeet ook niet hulp te vragen om alles soepel te laten lopen.

Een geslaagde babyshower

Het organiseren van een babyshower heeft planning en creativiteit nodig. Maar met de juiste voorbereiding kan het uitkomen tot een mooie dag waar alle gasten het naar hun zin hebben en de moeder in het zonnetje wordt gezet. Door een thema te kiezen, uitnodigingen te versturen, decoraties te regelen, en leuke activiteiten te plannen, creëer je een warme en feestelijke sfeer. Bij het volgen van deze tips ben je goed op weg naar een succesvolle babyshower!